Her ligger friheden gemt

Her ligger friheden gemt

Engang til et af mine foredrag, sagde en dejlig dame i pausen, at hun nu virkelig forstod det med, at friheden ligger i at bo og leve med det, vi VIRKELIG har brug for – og ikke i, hvad vi KAN bruge. Stor forskel. Hun var helt parat og forudså, at der ikke blev meget tilbage – udover mere frihed…

Du har helt sikkert været på ferie og boet i lejlighed, i campingvogn, på sejlbåd eller i sommerhus, hvor pladsen var meget begrænset. Når du efter nogle dage havde fundet dig til rette og sidder og nyder enkeltheden, melder det sig: “Man behøver egentlig ikke meget mere plads end det her. Der er jo alt, hvad man skal bruge.”

Vel, vel og helt rigtigt. Forskellen er bare, at der også skal være plads til julepynt, ski, suppegryden og et par bøger.

Men hvor meget HAR vi egentlig brug for? Og hvor meget frihed ville vi ikke kunne finde i at eje mindre og kun det, vi virkelig bruger og sætter pris på.

Bevægelsen ude i den store verden gå stærkt i retning af, at stor bolig, mange ting og dermed mange forpligtigelser slet ikke har det skær af status over sig, som det havde før. Tværtimod bliver der sendt mange beundrende tanker til dem, der vover at leve bedre og friere med mindre. Ikke minimalistisk, heller ikke primitivt men med lige præcis nok.

Vil du selv (bare lidt) i gang?

Sådan gør du
Åben klædeskabet og del dit tøj i tre bunker.

  • Bunke 1 – Øh, hvornår har jeg mon sidst brugt det – skal til genbrug
  • Bunke 2 – Nej, den her går jeg aldrig af med – gem den for evigt
  • Bunke 3 – Hmm, måske den skal have en chance – sortér bunken en gang til

Brug så bøjletricket. Når du hænger det tøj tilbage, som har fået lov til at overleve, vender du bøjlen modsat af, hvad du plejer. Når du så HAR brugt det, hænger du bøjlen rigtigt igen. Om 6 mdr. vil det afsløre sig hvilke bøjler, du ikke har haft fat i…

Læs også denne artikel fra Politikken, hvor en familie har downsize’t så det vil noget. OK, alt med måde, men idéen er god nok. I artiklen er der også links til andre gode indlæg. Læs mere her.

Du kan hente mere hjælp til oprydning i klædeskabet her. Lån gratis her: ereolen.dk eller køb her: Saxo.com

God fornøjelse

God fornøjelse
Lena Bentsen, oprydningseksperten

PS. 
Hvis du blev inspireret, så del nyhedsbrevet med andre på en af knapperne her på siden. Måske du hjælper en anden til mere orden og frihed.

Dette indlæg blev udgivet i 2016. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *